Ber folk med symptomer om å ikke dra på hytta

Mange små kommuner opplever pågang av hyttefolk som ønsker coronatesting i julen. Nå bes folk med symptomer om å ikke dra på hytta.

Marte Kvittum Tangen, leder i Norsk forening for allmennmedisin, ber folk med symptomer om å ikke dra på hytta i romjulen. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
Marte Kvittum Tangen, leder i Norsk forening for allmennmedisin, ber folk med symptomer om å ikke dra på hytta i romjulen. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Mange kommuner med få innbyggere, men mange hytter, opplever økt pågang av hyttefolk som ønsker testing.

Marte Kvittum Tangen, leder i Norsk forening for allmennmedisin, frykter at pågangen blir enda større i romjulen, når mange feirer nyttår på hytta, skriver Aftenposten.

Noen vinterturister ringer fordi de har fått symptomer som kan være covid. Andre fordi de ønsker å teste seg ut av karantene eller fordi de er blitt varslet om at de er nærkontakter.

– Mange har reist til hytta selv om de er i karantene. Vi ønsker at folk ikke drar på hytta hvis de er i karantene eller om de har symptomer som kan være covid. Helsetjenesten i hyttekommunene har ikke kapasitet til ekstra innbyggere, sier Kvittum Tangen.

(©NTB)

FIKK SJOKK: Hytteeier Wenche Halland kunne ikke tro hva som hadde skjedd mens uværet herjet ved hytta hennes. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer