Ber folk med symptomer om å ikke dra på hytta

Mange små kommuner opplever pågang av hyttefolk som ønsker coronatesting i julen. Nå bes folk med symptomer om å ikke dra på hytta.

Marte Kvittum Tangen, leder i Norsk forening for allmennmedisin, ber folk med symptomer om å ikke dra på hytta i romjulen. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
Marte Kvittum Tangen, leder i Norsk forening for allmennmedisin, ber folk med symptomer om å ikke dra på hytta i romjulen. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Mange kommuner med få innbyggere, men mange hytter, opplever økt pågang av hyttefolk som ønsker testing.

Marte Kvittum Tangen, leder i Norsk forening for allmennmedisin, frykter at pågangen blir enda større i romjulen, når mange feirer nyttår på hytta, skriver Aftenposten.

Noen vinterturister ringer fordi de har fått symptomer som kan være covid. Andre fordi de ønsker å teste seg ut av karantene eller fordi de er blitt varslet om at de er nærkontakter.

– Mange har reist til hytta selv om de er i karantene. Vi ønsker at folk ikke drar på hytta hvis de er i karantene eller om de har symptomer som kan være covid. Helsetjenesten i hyttekommunene har ikke kapasitet til ekstra innbyggere, sier Kvittum Tangen.

(©NTB)

FIKK SJOKK: Hytteeier Wenche Halland kunne ikke tro hva som hadde skjedd mens uværet herjet ved hytta hennes. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer