Ber Erna fordømme Erdogan

Frp-leder Siv Jensen vil at den norske regjeringen skal gi Macron sin uforbeholdne støtte og fordømme Erdogans atferd i den nye karikaturstriden.

Frp-leder Siv Jensen vil at Norge skal stå skulder til skulder med Frankrike i sin kamp for sekulære verdier i den nye karikaturstriden. Foto: Berit Roald / NTB
Frp-leder Siv Jensen vil at Norge skal stå skulder til skulder med Frankrike i sin kamp for sekulære verdier i den nye karikaturstriden. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

– Det vi ser, er en ny karikaturstrid. Macron står fram som en modig mann. Men det han gjør, er nødvendig. Han tar et oppgjør med reaksjonære krefter som vil innskrenke ytringsfriheten. Og da spør jeg meg, hvor er regjeringens moralske støtte? sier Jensen til NTB.

Frankrikes president Emmanuel Macron presses hardt av Tyrkia og deres president Recep Tayyip Erdogan, samt flere andre muslimske land.

Macron har forsvart karikaturer på ytringsfrihetsgrunnlag.

– Jeg mener at når Frankrike står opp for sekulære verdier og en ytringsfrihet som er under press, må Norge stå skulder til skulder med Frankrike, sier Jensen.

Polarisering

Erdogan har blant annet sammenlignet måten muslimer blir behandlet på i Europa, med folkemordet på jødene før og under annen verdenskrig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer