Baderomsviften Silent Eco fra Flexit ble tilbakekalt av produsenten i fjor etter flere branntilløp. Foto: Flexit / NTB scanpix.
Baderomsviften Silent Eco fra Flexit ble tilbakekalt av produsenten i fjor etter flere branntilløp. Foto: Flexit / NTB scanpix. Vis mer

Etterlyser brannfarlige baderomsvifter

Ber deg sjekke hvilken vifte du har: - Denne må ikke brukes

Produsenten av baderomsviften Silent Eco etterlyser flere vifter som ikke er blitt levert tilbake.

Publisert

Viften Silent Eco ble tilbakekalt i oktober i fjor etter flere branntilløp. Administrerende direktør Knut Skogstad i vifteprodusenten Flexit mener advarselen må tas på alvor.

– Viften må ikke brukes. Sjekk derfor hva slags vifte du har på badet ved første anledning. Viser det seg at du har en slik vifte, må du slå av strømbryteren til viften eller badet og få viften fjernet av elektriker snarest, sier han i en pressemelding.

Sammen med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) sendte de ut brev til 2,3 millioner norske husstander i oktober i fjor. Det er solgt rundt 75.000 baderomsvifter av typen Silent Eco i Norge, og mange er blitt levert tilbake.

– Men det er fortsatt en del vifter der ute, så det er viktig at alle tar ansvar og faktisk sjekker om det finnes flere som burde leveres inn, sier avdelingsleder Anne Rygh Pedersen i DSB.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.