Ber bankene skru opp innskuddsrenta

Forbrukerrådet ber bankene ta ansvar og skru opp innskuddsrentene på samme måte som de hever lånerentene.

OSLO, NORGE 20200429. Sjef i Forbrukerrådet, Inger Lise Blyverket  ønsker et forbud mot at foreldre lar barna sine gentestes.Foto: Berit Roald / NTB
OSLO, NORGE 20200429. Sjef i Forbrukerrådet, Inger Lise Blyverket ønsker et forbud mot at foreldre lar barna sine gentestes.Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Norges Bank besluttet torsdag å heve styringsrenten til 3 prosent. Forbrukerrådet sier dette betyr betydelig økte utgifter for allerede hardt pressede låntakere.

– I dagene som kommer, vil bank etter bank følge etter med varsling av høyere gjeldsrenter. Forbrukerrådet forventer imidlertid at bankene gjør ditto heving av innskuddsrenten, skriver Forbrukerrådet i en pressemelding.

De mener pengene «strømmer inn for finansnæringen» når bankene øker gjeldsrentene uten å sette opp innskuddsrenta. De viser til at Norges største bank DNB meldte om økte renteinntekter og rekordresultat i 2022.

Bankene må ta mer ansvar, mener Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet.

– Vi ser at bankene er vesentlig tregere med å sette opp innskuddsrenta enn de er med boliglånsrenta. Det betyr at bankene skor seg på norske forbrukere i dyrtid, og det mener vi er lite samfunnsansvarlig, sier Blyverket.

(©NTB)

Mer om