Ber alle oppdatere Microsoft Exchange: - Svært alvorlig situasjon

Sårbarheter i Microsoft Exchange, som er aktivt utnyttet i Norge, gjør at Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) ber brukere oppdatere programvaren.

Bente Hoff, avdelingsdirektør i NSM og leder av NSM Nasjonalt cybersikkerhetssenter, ber norske brukere av Microsoft Exchange om å oppdatere programvaren. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Bente Hoff, avdelingsdirektør i NSM og leder av NSM Nasjonalt cybersikkerhetssenter, ber norske brukere av Microsoft Exchange om å oppdatere programvaren. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

– Dette er en svært alvorlig situasjon, som kan få store konsekvenser. Vi har sett utnyttelse av disse sårbarhetene i Norge allerede. Foreløpig har vi et begrenset omfang av utnyttelse, men dette er en sak under rask utvikling, sier avdelingsdirektør Bente Hoff i NSM.

Hoff er også leder av NSM Nasjonalt cybersikkerhetssenter. Hun mener det er viktig å oppdatere systemene med de sikkerhetsoppdateringene som har kommet fra Microsoft.

– Samtidig er det avgjørende at virksomheter uansett går gjennom sine systemer, selv om de har oppdatert den siste tiden, for å undersøke om trusselaktører allerede har utnyttet sårbarhetene, sier Hoff.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer