Beordrer kvinner til å dekke til ansiktet på TV: - Vet ikke hva jeg skal gjøre nå

Taliban har beordret kvinnelige TV-ansatte i Afghanistan til å skjule ansiktet sitt når de er på lufta, skriver BBC.

Taliban beordrer kvinner som jobber på TV i Afghanistan til å dekke til ansiktet. For to uker siden ble alle kvinner i landet beordret til å bruke burka utendørs. Her er journalist Basira Joya fotografert under innspilling ved TV-stasjonen Zan i Kabul i 2017. Arkivfoto: Rahmat Gul / AP / NTB
Taliban beordrer kvinner som jobber på TV i Afghanistan til å dekke til ansiktet. For to uker siden ble alle kvinner i landet beordret til å bruke burka utendørs. Her er journalist Basira Joya fotografert under innspilling ved TV-stasjonen Zan i Kabul i 2017. Arkivfoto: Rahmat Gul / AP / NTB Vis mer
Publisert

Medier i landet fikk beskjed om ordren onsdag, forteller en talsmann for det religiøse politiet til BBC Pashto. En kvinnelig journalist som jobber for en lokal TV-stasjon i Kabul, sier til BBC at hun er sjokkert over nyhetene.

– De legger indirekte press på oss for å få oss til å slutte å jobbe på TV, sa journalisten, som ba om å ikke bli navngitt, til BBC.

– Hvordan kan jeg lese nyhetene når munnen min er tildekket? Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre nå. Jeg må jobbe, jeg forsørger familien, sa hun videre.

Dekretet vil tre i kraft 21. mai, ifølge Reuters, som siterer en Taliban-talsmann. Han referer til ordren som et «råd», og det er uklart hva som skjer med dem som ikke følger den.

Ordren kommer to uker etter at alle kvinnene ved dekret ble beordret til å bruke burka når de er utendørs, og Taliban har også bedt kjørelærere om å slutte å utstede førerkort til kvinner.

Da Taliban tok makten i landet i august i fjor, lovet de en mykere linje enn da de styrte landet mellom 1996 og 2001, en periode som ble beryktet for menneskerettighetsbrudd og kvinneundertrykking.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer