Benzema funnet skyldig i sexvideo-sak

Real Madrids stjernespiss Karim Benzema slipper ikke fri fra saken der han er tiltalt for utpressingsforsøk. Han ble funnet skyldig i en fransk domstol onsdag.

Karim Benzema i aksjon for Real Madrid nylig. Foto: Fermin Rodriguez / AP / NTB
Karim Benzema i aksjon for Real Madrid nylig. Foto: Fermin Rodriguez / AP / NTB Vis mer
Publisert

Selve domsavsigelsen med strafferamme er ikke blitt lest opp.

Påtalemyndigheten i Versailles la i rettssaken ned påstand om at Benzema skal straffes med ti måneders betinget fengsel og en bot på 75.000 euro. Summen tilsvarer 728.000 kroner.

Den delikate saken er blitt døpt «sexvideo-saken» og førte blant annet til at både Benzema og tidligere medspiller Mathieu Valbuena ble utestengt fra Frankrikes landslag.

Benzema ble anklaget for å ha hjulpet utpressere til å komme i kontakt med Valbuena i et forsøk på å presse ham for penger. En sexvideo på Valbuenas telefon ble brukt som middel. Fire andre menn er også tiltalt i saken.

Mustapha Zouaoui ble utpekt som hovedmann og innrømmet i rettssaken å ha stått bak. Han beklaget til Valbuena i retten.

Benzema har hele tiden benektet anklagene og sagt at han bare ville hjelpe Valbuena med å komme seg ut av situasjonen. Real Madrid-spissen var aldri til stede i rettslokalene i Versailles utenfor Paris.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer