Bensinstasjon fikk ja til å starte ølsalg - nå sier statsforvalteren nei

Skaun ga en bensinstasjon i Børsa tillatelse til å selge øl, fordi tettstedets eneste dagligvarebutikk skal stenge. Nå overkjører statsforvalteren kommunen.

Statsforvalteren opphever Skaun kommunes vedtak om å åpne for ølsalg på en bensinstasjon i kommunen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Statsforvalteren opphever Skaun kommunes vedtak om å åpne for ølsalg på en bensinstasjon i kommunen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det var i midten av mars at kommunestyret i Skaun vedtok å gi bensinstasjonen Best Børsa midlertidig bevilling til å selge alkohol.

Begrunnelsen var at tettstedets eneste dagligvarebutikk blir stengt fram til midten av november på grunn av ombygging, og at kommunene ville ha alkoholsalg i kommunen mens dagligvarebutikken holder stengt.

Nå har Statsforvalteren i Trøndelag kommet til at vedtaket er ugyldig. Grunnen er at det i Norge ikke er tillatt å selge alkohol i bensinstasjoner eller kiosker.

– Vi deler administrasjonens vurderinger i at Best Børsa er å anse som nettopp en bensinstasjon, og det er ikke åpnet for salg av øl på bensinstasjoner i Norge, sier fungerende kommunaldirektør Kjetil Ollestad hos Statsforvalteren i Trøndelag på deres nettsider.

Saken må nå behandles av kommunen på nytt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer