Belgiske viruseksperter gir seg selv munnkurv i protest

Flere av Belgias ledende virologer vil nekte å la seg intervjue på TV i helgen i protest mot myndighetenes håndtering av koronaviruset.

Den belgiske statsministeren Sophie Wilmès er blant politikerne som anklages for å gjemme seg bak ekspertene og ikke forsvare tiltakene mot coronaviruset selv. Foto: Olivier Hoslet, Pool via AP/NTB
Den belgiske statsministeren Sophie Wilmès er blant politikerne som anklages for å gjemme seg bak ekspertene og ikke forsvare tiltakene mot coronaviruset selv. Foto: Olivier Hoslet, Pool via AP/NTB Vis mer
Publisert

Forskeren Marc van Rast og hans kollegaer, som er blant de mest brukte virusekspertene i Belgia, har gått til det de kaller en stille streik, melder kringkasteren VRT.

Det gjør de i protest mot Belgias myndigheter, som ifølge forskerne for ofte gjemmer seg bak ekspertene og ikke vil gi offentlige uttalelser for å forklare og forsvare tiltakene de har innført i kampen mot koronaviruset.

Boikotten varer fram til mandag.

Belgia har vært hardt rammet av coronaviruset, og har ifølge helsemyndighetene hatt rundt 150 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Totalt ligger landet på andreplass i verden i andel døde per innbygger med Peru på første. I alt har nesten 10.000 coronasmitttede belgiere mistet livet. Landet har 11,6 millioner innbyggere, litt over dobbelt så mange som Norge.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer