Belgisk kvinne smittet av to virusvarianter samtidig

En 90 år gammel kvinne var smittet av to ulike varianter av koronaviruset da hun døde tidligere i år, ifølge belgiske forskere.

Belgiske forskere etterlyser flere studier om hvordan man kan bli smittet av to ulike virusvarianter. En eldre kvinne som døde i mars, var smittet av to varianter. Foto: Francisco Seco/AP/NTB
Belgiske forskere etterlyser flere studier om hvordan man kan bli smittet av to ulike virusvarianter. En eldre kvinne som døde i mars, var smittet av to varianter. Foto: Francisco Seco/AP/NTB Vis mer
Publisert

Kvinnen ble innlagt på et sykehus i den belgiske byen Aalst i mars. Da var hun smittet med både alfa- og betavarianten, ifølge forskerne. Dette er mutasjonene som tidligere ble omtalt som henholdsvis den britiske og den sørafrikanske varianten.

– Begge variantene sirkulerte i Belgia på dette tidspunktet, så det er sannsynlig at kvinnen ble smittet med to ulike varianter fra to ulike personer, sier molekylærbiolog Anne Venkeerberghen, som leder en studie om fenomenet ved sykehuset der kvinnen ble innlagt.

Lignende tilfeller har blitt oppdaget i både Brasil og Portugal, og forskere tror at dette sjeldne fenomenet er sterkt underrapportert. Forskere etterlyser nå flere studier om slik dobbeltsmitte og spesielt hvordan dette eventuelt påvirker vaksinens effekt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer