Belgias ekskonge åpner for å avgi farskapstest

Belgias tidligere kong Albert II har omsider åpnet for å avgi DNA-prøve. Prøven skal slå fast om en belgisk 51 år gammel kunstner er hans datter.

Belgias tidligere kong Albert II, her under en seremoni i Brussel da han var 79 år gammel, går med på å levere DNA-prøve. Foto: AP / NTB scanpix
Belgias tidligere kong Albert II, her under en seremoni i Brussel da han var 79 år gammel, går med på å levere DNA-prøve. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

En belgisk domstol slo for seks måneder siden fast at den tidligere kongen skulle avlevere DNA-prøve. Han unnlot å gjøre det, og 16. mai besluttet domstolen at han skulle betale dagbøter på 37.000 kroner til Delphine Boël (51) for hver dag som gikk uten at han avla farskapstest.

Nå gir den 84 år gamle tidligere kongen etter, men på én betingelse, ifølge The New York Times.

– Hans kongelige høyhet vil akseptere å få tatt en blodprøve, nå som han er nødt til det, sier hans advokat Guy Hiernaux.

– Men kun hvis resultatet blir holdt hemmelig, inntil Belgias høyesterett har behandlet anken mot dommen, legger han til.

Det er en prosess som kan ta flere år, ifølge advokaten.

Boël er sikker på at hun er den tidligere kongens datter. Det er en påstand hun har stått for i mange tiår. Hvis DNA-prøven viser at hun har rett, blir hun automatisk arving til ekskongens formue.

Ekskongen har aldri benektet at han kan være Boëls far, men han har nektet å avgi DNA-prøve for å få saken avgjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer