Belarus' president skal til Kina

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko, en nær alliert av Russlands president Vladimir Putin, drar til Kina tirsdag for et tredagers besøk.

Tirsdag drar Belarus' president Aleksandr Lukasjenko til Kina for et tre dager langt statsbesøk. Foto: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Kreml / AP / NTB
Tirsdag drar Belarus' president Aleksandr Lukasjenko til Kina for et tre dager langt statsbesøk. Foto: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Kreml / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge Kina er besøket en mulighet til å fremme samarbeidet mellom de to landene. Det skjer imidlertid samtidig som uroen i Vesten øker for at Kina vil gi militær bistand til Russland.

USA har advart landet mot å sende våpen, noe Kina har kalt for en svertekampanje.

Kinesiske myndigheter sier at de vil opprettholde en nøytral holdning i krigen, men har også sagt at de har et vennskap «uten grenser» til Russland. De har nektet å kritisere invasjonen og vil ikke kalle det for en krig.

Belarus har også støttet Russland, og i starten av krigen tillot landet at russiske styrker brukte belarusisk territorium til oppsamlingssted. Landet har fortsatt å være vertskap for russiske styrker, krigsfly og andre våpen.

Kina har lenge hatt nære bånd med Lukasjenko, Belarus' eneste president siden stillingen ble opprettet i 1994.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer