Bekymret Høie ber folk være forberedt på nye nasjonale råd i julen

Helseminister Bent Høie ber nordmenn være forberedt på at det kan komme nasjonale innstramminger i julen. – Det er en urovekkende utvikling i smitten, sier han.

Helseminister Bent Høie (H) sier at det kan komme nye nasjonale råd i julen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Helseminister Bent Høie (H) sier at det kan komme nye nasjonale råd i julen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Man må være forberedt på at en kommune kan si på julaften at det ikke er lov å ha ti gjester på besøk den dagen, sier helseminister Bent Høie (H) til NTB.

I Folkehelseinstituttets ukerapport som ble lagt fram onsdag skriver instituttet at situasjonen i Norge er ustabil, med mange pågående utbrudd og fare for økt smittespredning gjennom julen.

– Det er en urovekkende utvikling i smitten nå. Det betyr at man må være forberedt på at kommunene lokalt kan innføre strengere regler på kort varsel, og de har min fulle støtte hvis det blir nødvendig å iverksette tiltak som er strengere enn de nasjonale påbudene og rådene, sier Høie.

Ber om vurdering av nasjonale tiltak

Helseministeren ga onsdag Helsedirektoratet i oppdrag å vurdere om det nasjonale tiltaksnivået er tilstrekkelig i forbindelse med julefeiringen. Direktoratet har fått frist til 28. desember med å levere sin anbefaling.

– Da vil vi få en vurdering av om det er behov for å stramme inn nasjonalt. Man må være forberedt på at det kan komme endringer i nasjonale råd, inkludert hvor mange man kan være sammen med, sier Høie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer