Australia:

Bekymret for fengslet journalist i Kina

Australske myndigheter er bekymret for skjebnen til den australske journalisten Cheng Lei som sitter fengslet i Kina, sier utenriksminister Penny Wong.

Den australsk-kinesiske journalisten Cheng Lei har sittet fengslet siden hun ble pågrepet i Kina i august 2019. Rettssaken mot henne fant sted for ett år siden, men utfallet er ikke kjent. Foto: AP / NTB
Den australsk-kinesiske journalisten Cheng Lei har sittet fengslet siden hun ble pågrepet i Kina i august 2019. Rettssaken mot henne fant sted for ett år siden, men utfallet er ikke kjent. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

47 år gamle Cheng har vært nyhetsanker for den engelskspråklige statlige TV-kanalen i Kina. I august 2019 ble hun pågrepet, anklaget for å ha delt statshemmeligheter med utlandet.

Rettssaken mot Cheng fant sted for ett år siden, men gikk bak lukkede dører.

– Hun venter fortsatt på utfallet av saken. Vi deler den dype bekymringen til Chengs familie og venner over de stadige utsettelsene i saken hennes, sier Wong. Chengs to barn lever med familien i Melbourne.

Wong etterlyste nytt om Chengs sak da hun i desember besøkte Beijing, og det samme gjorde Australias statsminister Anthony Albanese da han møtte Kinas president Xi Jinping noen uker tidligere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer