Bekreftet: Sverige vurderer å søke om vinter-OL i 2030

Sveriges olympiske komité vil undersøke mulighetene for å søke om å få arrangere vinter-OL og Paralympics i Stockholm i 2030.

Sverige undersøker mulighetene for et OL-søknad om vinterlekene og paralympics i 2030. Foto LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Sverige undersøker mulighetene for et OL-søknad om vinterlekene og paralympics i 2030. Foto LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det ble klart da komiteen holdt pressekonferanse sammen med det svenske idrettsforbundets ledelse onsdag.

Sverige forsøkte å sikre seg vinter-OL i 2026 til Stockholm og Åre. Det ble et mislykket forsøk i kampen mot italienske Milano og Cortina.

Nå er det klart at Sveriges olympiske komité (SOK) i løpet av året vil gjøre en ny forstudie rundt om det er grunnlag for en ny søknad.

Tidligere i år satte japanske Sapporo sin 2030-søknad på vent grunnet den pågående etterforskningen rundt bestikkelse under sommer-OL i Tokyo i 2021. Canadiske Vancouver har også vært nevnt som en mulig kandidat.

IOC skal nylig ha sendt en forespørsel til SOK om de var interesserte i en ny søknad. På grunn av vanskelighetene med å finne kandidater til 2030-lekene har IOC utsatt avgjørelsen rundt hvem som skal være vertsby fra i år til 2024.

De olympiske særforbundene ble innkalt til informasjonsmøte i forkant av pressekonferansen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer