Bekreftet: Hegerberg gjør comeback på landslaget

Ada Stolsmo Hegerberg skal ikke ha stilt krav for å returnere til spill på landslaget. Comebacket for Norge gjør at forventningene stiger før EM til sommeren.

Ada Hegerberg er tilbake på det norske landslaget. Foto: Adam Ihse/TT NYHETSBYRÅN / NTB
Ada Hegerberg er tilbake på det norske landslaget. Foto: Adam Ihse/TT NYHETSBYRÅN / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hegerberg var som ventet på listen over spillerne som er tatt ut til VM-kvalifiseringskampene mot Kosovo og Polen da denne ble offentliggjort i Oslo torsdag morgen.

– Hei Norge, long time, no see, sa hun i en videohilsen.

– Det føles utrolig godt å komme hjem og komme tilbake til laget, fortsatte hun.

Dermed er hun aktuell for sommerens EM-sluttspill i England.

– Gode samtaler

Fotballpresident Lise Klaveness fortalte på pressekonferansen at hun og Hegerberg har hatt mange og gode samtaler i forkant av Lyon-stjernens beslutning om å gjøre comeback.

– Ada har ikke stilt noen krav for å komme tilbake til landslaget. Hun har også vært opptatt av at det er landslaget Norge det skal handle om, sa Klaveness.

Hun var sentral i prosessen som gjorde at Hegerberg til slutt ville tilbake i landslaget.

– Det er veldig fint å høre Adas navn i troppen. Det føles godt og riktig. Det har ikke vært noen god følelse at hun har stått utenfor i nesten fem år. Ada og jeg har hatt jevnlig dialog siden 2018, men det har ikke vært noe resultatfokus fra min eller NFFs side, sa Klaveness på pressekonferansen.

Landslagssjef for kvinner Martin Sjögren (t.h.) og fotballpresident Lise Klaveness. Foto: Lise Åserud / NTB
Landslagssjef for kvinner Martin Sjögren (t.h.) og fotballpresident Lise Klaveness. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Lyon-spilleren har ikke spilt for Norge på over fire og et halvt år.

Mer om framtid enn fortid

Landslagssjef Martin Sjögren var tydelig fornøyd med igjen å kunne presentere den aller største stjernen i et landslagsuttak.

– Vi har hatt en del kontakt, og vi har hatt samtaler. Vi har snakket mer om framtiden sammen enn det som har vært, sa landslagssjef Martin Sjögren til NTB.

– Det har vært mer om Adas rolle og hvordan vi kan gjøre laget bedre. Det har vært veldig gode samtaler, og det kjennes som at vi møter hverandre. Vi har aldri hatt noen dårlig relasjon, fortsatte landslagssjefen.

Han fikk beskjed fra Hegerberg for noen få dager siden.

– Hun er på vei vil jeg si. Hun har fortsatt evnen til å score mål. Hun spiller ikke hele kamper nå, men det er bevisst med tanke på den skaden hun har hatt. Fram mot sommeren, om alt går bra, skal vi ha en Ada Hegerberg i absolutt toppform, sa Sjöberg til NTB på spørsmål om Hegerberg er like god nå som før hun ødela et kne i januar 2020.

Ute

Hegerberg spilte sist for Norge 24. juli 2017, men er nå tilbake i troppen til kvalifiseringskampene mot Kosovo og Polen i april. Begge oppgjørene spilles på norsk jord (Sandefjord og Ullevaal).

Etter EM i 2017 ga Hegerberg beskjed om at hun tok en pause fra landslaget. Hun sa at beslutningen kom som en konsekvens av at målsettingene og resultatene ikke var gode nok fra landslagets side. Hun ville heller ville bruke all sin energi på klubblaget Lyon.

– Det er veldig gledelig å kunne sitte her å presentere Ada. Som landslagssjef vil man ha alle spillerne tilgjengelige, og nå kan vi si at vi har alle de beste tilgjengelige, sa Sjögren på pressekonferansen.

625 dager

Hegerberg har slitt tungt med skader de siste sesongene. Hun var i oktober tilbake på fotballbanen etter 625 dager på sidelinjen.

Etter det har hun vært en jevn bidragsyter for det franske laget. Hun står med åtte mål og seks assist på tolv seriekamper denne sesongen. I mesterligaen er det blitt tre scoringer på seks kamper.

Onsdag ble hun sittende på benken da Lyon tapte 1-2 for Juventus i kvartfinalen i mesterligaen.

Hegerberg har spilt 66 A-landskamper i perioden 2011–2017 og står med 38 mål.

(©NTB)

TABBE: Vi får håpe Rayo Majadahondas målvakt Nereo Champagne har hatt bedre dager på fotballbanen enn dette. Video: Rødt Kort Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer