Bekrefter: Ble funnet kokain

Analyser av det hvite pulveret som ble funnet i et besøksrom i Det hvite hus søndag, bekrefter at det var kokain, opplyser Secret Service.

Funnet av hvitt pulver i Det hvite hus søndag utløste full alarm, men Secret Service bekrefter nå at det var snakk om kokain. Hvordan det havnet der, er fortsatt uklart. Foto: Jonathan Ernst/Reuters
Funnet av hvitt pulver i Det hvite hus søndag utløste full alarm, men Secret Service bekrefter nå at det var snakk om kokain. Hvordan det havnet der, er fortsatt uklart. Foto: Jonathan Ernst/Reuters Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Funnet av det hvite pulveret fikk alarmen til å gå og førte til at vestfløyen i Det hvite hus ble evakuert.

Joe Biden og hans familie befant seg imidlertid på presidentens feriested Camp David.

En foreløpig test av pulveret, utført av brannmannskapene som rykket inn, viste at det trolig var snakk om kokain og alarmen ble derfor avblåst etter kort tid.

Den endelige testen av pulveret har bekreftet dette, opplyste Secret Service onsdag.

Hvordan kokainet havnet i besøksrommet er uklart og har vært gjenstand for omfattende spekulasjoner i amerikanske medier de siste dagene.

Pulveret skal ha blitt funnet i et rom der deltakerne på guidede besøksturer i Det hvite hus må legge fra seg mobiltelefonene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer