Adresseavisen:

Beklager til Fosen-samene

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) beklaget torsdag overfor reineierne på Fosen for måten Fosen-saken har blitt håndtert på.

Olje- og energiminister Terje Aasland og landbruks- og matminister Sandra Borch møter sametingspresident Silje Karine Muotka på Olje- og energidepartementet. Tema for møtet er oppfølginga av Fosen-saken. Foto: Rodrigo Freitas / POOL / NTB
Olje- og energiminister Terje Aasland og landbruks- og matminister Sandra Borch møter sametingspresident Silje Karine Muotka på Olje- og energidepartementet. Tema for møtet er oppfølginga av Fosen-saken. Foto: Rodrigo Freitas / POOL / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg vet ikke hvor mange ganger statsråden brukte ordet beklager. Jeg har aldri sett en politiker legge seg så langflat, sier leder Inge Even Danielsen i Norske Reindriftsamers Landsforbund til Adresseavisen.

Aaslands tilstedeværelse i et møte tidlig torsdag ettermiddag skal ha vært uventet, ettersom reineierne kun var forberedt på å møte landbruksminister Sandra Borch (Sp).

– Han sa at det var nødvendig å få behandlingen av saken inn på et bedre spor. Prosessen måtte bli bedre, og andre departementer skulle involveres for å skaffe bedre fagkunnskap, sier Danielsen.

Møtet skjedde kort tid før det mer omtalte møtet mellom Aasland og sametingspresident Silje Karine Muotka.

– Det var greit å høre. De lovet at de skulle skjerpe seg, sier Leif Arne Jåma, lederen for reineierne i den sørlige delen av Fosen reinbeitedistrikt.

Både Fosen-demonstrantene og politiet trappet torsdag opp sin innsats. Mens aksjonistene blokkerte flere departementsinnganger, gikk politiet til pågripelser.

Saken oppdateres.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer