Lucas Braathen legger opp som alpinist

- Beklager sterkt

Skipresidenten ble overrasket.

President i Norges Skiforbund Tove Moe Dyrhaug. Foto: NTB
President i Norges Skiforbund Tove Moe Dyrhaug. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Skipresident Tove Moe Dyrhaug ble overrasket over nyheten om at Lucas Braathen legger opp som alpinist.

– Dette er en trist nyhet og kom overraskende for oss alle, og jeg beklager sterkt at Lucas har kommet til denne konklusjonen. Samtidig kan vi ikke gjøre annet enn å respektere beslutningen han har tatt, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug i en pressemelding.

Ble overrasket

Alpinistenes sportssjef Claus Ryste sier at avgjørelsen til Braathen kom overraskende på ham.

– Jeg opplever at det har vært en grei dialog med Lucas og hans far den siste tiden. Nå ønsker vi å ta vare på Lucas og håper at det går bra med han. Samtidig trenger vi også tid til å følge opp de andre utøverne og støtteapparatet, sier Ryste.

Snakket om konflikten

Braathen kunngjorde karrierestopp da han møtte pressen i Sölden før verdenscupåpningen. Før det brukte han mye tid på å snakke om den pågående konflikten med Norges Skiforbund om en ny landslagsavtale. Striden har vært om markeds- og bilderettigheter.

Braathen debuterte i verdenscupen som 18-åring og tok sin første verdenscupseier i Sölden for tre år siden. Siden ble det fire nye seirer og sju pallplasser.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer