Beinrestene i Lier høyst sannsynlig fra menneske – bærer preg av å være gamle

Beinrestene som ble funnet på Tranby i Lier stammer høyst sannsynlig fra et menneske, men bærer preg av å være gamle, opplyser politiet.

Politiet jobber på stedet der det ble funnet beinrester på Tranby i Lier fredag. Foto: Berit Roald / NTB
Politiet jobber på stedet der det ble funnet beinrester på Tranby i Lier fredag. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Beinrestene som ble funnet på Tranby i Lier stammer høyst sannsynlig fra et menneske, men bærer preg av å være gamle, opplyser politiet.

Et område i Lier ble sperret av etter funnet av beinrestene fredag. Etter undersøkelser viser det seg at beinrestene trolig er fra et menneske.

– Politiet har fått bekreftet at beinrestene stammer høyst sannsynlig fra et menneske. De bærer preget av å være gamle. Kriminalteknikere fortsetter undersøkelser på stedet, skriver politiet på Twitter.

Jourhavende politiadvokat Magnus Rindal Fredriksen opplyser til NTB at det er rettsmedisinere ved Oslo universitetssykehus som har analysert beinrestene.

Voksent menneske

– De har gitt tilbakemelding til politiet om at disse med stor grad av sikkerhet stammer fra menneske, sannsynligvis et voksent menneske, sier Fredriksen.

– Det kan ikke utelukkes at det dreier seg om et arkeologisk funn, at de har ligget lenge. Beinrestene vil bli sendt inn til nærmere undersøkelser med tanke på å se om det er mulig å finne DNA eller datere disse beinrestene, det får vi tidligst svar på til uken, sier politiadvokaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer