Beijing stenger alle skolene igjen: - Ekstremt alvorlig

Myndighetene i Kinas hovedstad Beijing har gitt ordre om at alle byens skoler skal stenges igjen som følge av det nye utbruddet av coronaviruset.

Innbyggere står i kø for å bli testet for coronaviruset på et nytt senter utenfor et idrettsanlegg i Beijing tirsdag. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix
Innbyggere står i kø for å bli testet for coronaviruset på et nytt senter utenfor et idrettsanlegg i Beijing tirsdag. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle skolene i Beijing stenges igjen som følge av det nye utbruddet av koronaviruset. Folk blir bedt om å bli værende i byen.

– Den epidemiske situasjonen i hovedstaden er ekstremt alvorlig, advarer myndighetenes talsmann Xu Hejian i Beijing.

Tirsdag ble innbyggerne bedt om å unngå alle reiser ut av byen som ikke er helt nødvendige. De som bor i områder med «middels eller høy smitterisiko», har fått forbud mot å forlate byen.

Ifølge Chen Bei, visegeneralsekretær i byrådet i Beijing, må alle som forlater byen, ha testet negativt for viruset sju dager eller mindre før avreise.

Så langt er det bekreftet 106 smittetilfeller under det nye utbruddet, som tilsynelatende er det største i byen på flere måneder.

Det er Beijings utdanningskommisjon som ga ordren om at alle skolene skal stenges igjen. Kommisjonen opplyser via det sosiale mediet WeChat at alle skoler fra onsdag av vil gjenoppta nettbasert undervisning.

Også universitetene får beskjed om at studentene ikke bør vende tilbake ennå.

Utbruddet på byens største marked for ferskvarer ble oppdaget i helgen. Tusener av ansatte er nå satt i karantene, og en rekke boligområder er isolert. Samtidig har bydelene fått beskjed om å trappe opp testing av innbyggere og desinfisering av offentlige områder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer