Begrenser nyhetstilgangen

Teknologiselskapet Meta er i ferd med å avvikle nyhetstinnholdet i tjenestene til Facebook og Instagram i Canada.

Nyheter som blir spredd på Metas selskaper Facebook og Instagram, blir stengt for canadiske brukere i løpet av de neste ukene. En ny lov krever at Meta skal betale for nyheter. Foto: Richard Drew / AP / NTB
Nyheter som blir spredd på Metas selskaper Facebook og Instagram, blir stengt for canadiske brukere i løpet av de neste ukene. En ny lov krever at Meta skal betale for nyheter. Foto: Richard Drew / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

I en uttalelse fra Meta heter det at prosessen med å avvikle nyhetsinnholdet blir gjort for å innfri påleggene i en ny canadisk lov. Canadiske brukere vil gradvis merke følgene av dette i løpet av de neste ukene.

Den nye loven tvinger de store tech-selskapene til å betale for nyhetene de bringer. Reformen vil trå i kraft for fullt i desember i år.

– Loven bygger på den uriktige forutsetning av Meta skor seg utilbørlig på nyheter som blir delt på våre plattformer. Det motsatte er tilfellet, skriver Meta i en kommentar. Selskapet legger til at den eneste måten å overholde loven på er å avvikle tilbudet om nyheter for Canadas innbyggere.

Meta sier at canadiere vil som før kunne bruke de andre tjenestene som Facebook og Instagram tilbyr. Men lenker og innhold som blir spredd av internasjonale publisister og nyhetskanaler vil bli blokkert i Canada.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer