Begrenser abort: - Vi fortsetter å blokkere Biden-administrasjonens woke-agenda

Representantenes hus har vedtatt et forsvarsbudsjett som innebærer en lønnsøkning på 5,2 prosent, men også blokkerer dekning av abort for kvinnelige soldater.

Representanten Lauren Boebert fra Colorado er blant konservative republikanere som fikk lagt til begrensning av abort i forslaget til forsvarsbudsjett, her på en pressekonferanse i Kongressen fredag. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB
Representanten Lauren Boebert fra Colorado er blant konservative republikanere som fikk lagt til begrensning av abort i forslaget til forsvarsbudsjett, her på en pressekonferanse i Kongressen fredag. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Demokratene stemte imot budsjettet som for noen uker siden ble vedtatt nesten enstemmig i forsvarskomiteen.

Men etter at det ble framlagt i plenum, la republikanske kongressfolk til en rekke tillegg som deler Kongressen i to. Det gjelder begrensning av dekning av abort, mangfoldsinitiativ og trans-initiativ.

Det endelige stemmetallet var 219 mot 210, med fire demokrater og fire republikanere som hoppet over til motsatt leir. Budsjettforslaget slik det står, har ingen mulighet til å bli vedtatt i Senatet der demokratene har flertall.

Forsøk på å bremse finansieringen av Ukrainas forsvar mot Russlands invasjon ble stoppet, men abort- og mangfoldsinitiativene klarte de konservative republikanere å legge til.

– Vi fortsetter å blokkere Biden-administrasjonens woke-agenda, sa representanten Lauren Boebert på en pressekonferanse med Kongressens mest konservative republikanere.

Forslaget til forsvarsbudsjett er på 886 milliarder dollar (8.890 milliarder kroner), akkurat det president Joe Biden ba om. Det inkluderer 300 millioner dollar til Ukraina og ni nye marinefartøyer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer