Boeing-sjef erkjenner feil

Begikk feil i håndteringen av varselsystemer

Boeings administrerende direktør sier selskapet feilet i håndteringen av et problematisk varselssystem i 737 Max-flyenes cockpit før to av dem styrtet.

Det var til sammen 346 mennesker som mistet livet i Boeing 737 MAX-styrtene. .AP Photo/Mulugeta Ayene, File
Det var til sammen 346 mennesker som mistet livet i Boeing 737 MAX-styrtene. .AP Photo/Mulugeta Ayene, File Vis mer
Publisert

Dennis Muilenburg sier til pressen i Paris søndag at Boeings kommunikasjon «ikke var konsekvent» og legger til at det er uakseptabelt.

USAs luftfartsmyndigheter har kritisert Boeing for at de i over ett år unnlot å fortelle myndighetene at en sikkerhetsindikator i Max-cockpiten ikke virket.

Flygere har reagert kraftig på at selskapet ikke fortalte dem om en ny programvare, som har blitt pekt på som en mulig faktor bak flystyrtene i Indonesia og Etiopia. Det var til sammen 346 mennesker som mistet livet i styrtene.

Muilenburg lover søndag full åpenhet og ydmykhet i arbeidet med å få Boeing-modellen på vingene igjen. Uttalelsene kom i forbindelse med flystevnet Paris Air Show, som startet i den franske hovedstaden søndag.

Boeings 737 Max-fly ble satt på bakken verden over i kjølvannet av den siste flystyrten, som skjedde i Etiopia 10. mars.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer