Bedro flere titalls personer med løfter om fotballbilletter

En mann er dømt til 210 timer samfunnsstraff og et erstatningsbeløp på rundt en halv million kroner for en rekke grove bedragerier knyttet til løfter om fotballbilletter til kamper i England.

Illustrasjonsfoto av fotballkamp (AP Photo/Dave Thompson)
Illustrasjonsfoto av fotballkamp (AP Photo/Dave Thompson) Vis mer
Publisert

I en periode som strakte seg fra juni 2022 til februar 2023, bedro mannen i 30-årene til sammen 66 personer gjennom finn.no. Det totale bedrageribeløpet var 541.700 kroner.

De fornærmede betalte mannen summer som varierte mellom 2000 og over 30.000 kroner, for at han skulle skaffe dem fotballbilletter, og i to tilfeller også hotellopphold i forbindelse med kamper i England.

Mannen tilsto forholdene uten forbehold under rettssaken i Ringerike, Asker og Bærum tingrett. Det blir også ansett som en formildende omstendighet at han orienterte ofrene om bedrageriene i mars i år, og selv meldte fra til politiet.

Påtalemyndigheten foreslo at mannen skulle dømmes til ni måneders fengsel, i tillegg til store erstatningsbeløp. Retten endte imidlertid på 210 timers samfunnsstraff med gjennomføringstid på seks måneder.

I tillegg må mannen betale erstatning til ofrene på mellom 2000 og 32.000 kroner.

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer