Bedrift evakueres etter lekkasje: - Flytende glass renner ut

Rundt 70 ansatte ved en glassfiberfabrikk i Birkenes ble onsdag evakuert etter en lekkasje av flytende glass. 18 personer er fraktet til sykehus for sjekk.

Publisert
Sist oppdatert

– Dette er en bedrift der det produseres glassfiber. I den forbindelse har det vært en lekkasje i et rør, og flytende glass har rent ut i bygget, sier operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt til NTB.

– Det er veldig, veldig varmt, men det er ingen fare for personer eller eksplosjoner, sa operasjonslederen like etter klokken 13.

Ifølge Fædrelandsvennen holder det varme glasset en temperatur på 1300 grader.

Politiet opplyser at 21 personer er sjekket av helsepersonell på stedet, og at 18 av disse er kjørt videre til sykehus for sjekk etter at de har pustet inn røyk. Sørlandet sykehus opplyser i en pressemelding at de er i gul beredskap som følge av ulykken, og at planlagte operasjoner kan bli utsatt.

Lekkasjen skjedde i et produksjonslokale ved bedriften 3B Fibreglass på Birkeland.

Frantz Johan Agerbo, assisterende daglig leder i bedriften, sier til avisen at en dreneringsstige falt ned og forårsaket lekkasjen. Han forteller at det var mye røyk i rommet der lekkasjen skjedde, og at rundt 70 ansatte ble evakuert.

Klokken 13.56 meldte politiet at lekkasjen var stoppet.

(©NTB)