Bedrageritiltalt Ap-politiker: – Jeg har dummet meg ut

Snart starter rettssaken mot Ap-politiker Hege Haukeland Liadal (Ap) som er tiltalt for grovt bedrageri. Hun innrømmer at hun har gjort feil og dummet seg ut.

Hege Haukeland Liadal (Ap) p vei til en pubquiz på Flytten i Haugesund mandag kveld i forbindelse med Arbeiderpartiets valgkampturne på Vestlandet.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
Hege Haukeland Liadal (Ap) p vei til en pubquiz på Flytten i Haugesund mandag kveld i forbindelse med Arbeiderpartiets valgkampturne på Vestlandet.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert

Den tidligere stortingsrepresentanten er tiltalt for å ha levert falske reiseregninger til Stortinget fra høsten 2016 til høsten 2018. Rettssaken starter i Oslo tingrett tirsdag 2. november.

– Jeg har gjort feil. Dummet meg ut. Jeg er ikke enig i alle feilene. Men det er jeg som har vært dum, og det er ingen andre å klandre enn meg selv. Jeg bærer ikke nag til noen andre, og det er jeg som eventuelt må stå til rette for feilene, sier Liadal til Haugesunds Avis.

Ap-politikeren er tydelig på at hun mener aldri å bevisst ha forsøkt å berike seg selv.

– Det er ikke gjort noe galt med vilje fra min side, sier Lidal og forklarer at feil er gjort fordi hun ikke har vært nøyaktig nok.

Ifølge tiltalen gjelder saken et beløp på drøyt 150.000 kroner. Saken ble anmeldt etter en artikkel i Aftenposten i april 2019.

Liadal har erkjent straffskyld for grovt uaktsomt bedrageri, men ikke grovt forsettlig bedrageri. Rettssaken avsluttes etter planen 15. desember.

I oktober i fjor ble den tidligere Frp-politikeren Mazyar Keshvari dømt til elleve måneders fengsel for å ha levert 72 fiktive reiseregninger for til sammen 450.000 kroner til Stortinget. Også det skjedde etter en Aftenposten-avsløring.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer