Beboere på sykehjem i Bærum koronasmittet etter første vaksinedose

Flere beboer ved Stabæktunet bo- og behandlingshjem i Bærum er smittet av koronaviruset etter å ha fått første døse av koronavaksinene.

Flere beboer ved Stabæktunet bo- og behandlingshjem er koronasmittet etter å ha fått første dose av Pfizer-vaksinen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB
Flere beboer ved Stabæktunet bo- og behandlingshjem er koronasmittet etter å ha fått første dose av Pfizer-vaksinen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB Vis mer
Publisert

Totalt er fire beboere og tre ansatte på sykehjemmet bekreftet smittet med covid-19. Flere av disse har fått vaksinen, opplyser tjenesteleder Irene Jensen ved sykehjemmet til Budstikka.

Beboerne fikk første dose av Pfizer-vaksinen 6. januar, mens andre dose settes 27. januar. Vaksinen gir full effekt én uke etter at andre dose er tatt.

Undersøkelser fra Pfizer har vist at effekten etter den første dosen er rundt 52 prosent. Etter den andre dosen øker den til 95 prosent.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer