Prinsesse Diana:

BBC skal granske Diana-intervju fra 1995

BBC sier de skal granske anklager om uetiske metoder brukt for å få i stand et kontroversielt intervju med prinsesse Diana i 1995.

Prinsesse Diana døde i en bilulykke i 1997, året etter hun ble skilt fra prins Charles. Hun omtalte det skrantende ekteskapet for første gang i dette intervjuet med BBCs Martin Bashir i 1995. Metodene brukt for å skaffe intervjuet blir nå undersøkt. Foto: NTB scanpix
Prinsesse Diana døde i en bilulykke i 1997, året etter hun ble skilt fra prins Charles. Hun omtalte det skrantende ekteskapet for første gang i dette intervjuet med BBCs Martin Bashir i 1995. Metodene brukt for å skaffe intervjuet blir nå undersøkt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I intervjuet som ble sett av over 22 millioner personer i Storbritannia, omtalte Diana sitt skrantende ekteskap med prins Charles for første gang.

Dianas bror, Charles Spencer, har anklaget journalisten Martin Bashir for å ha vist ham falske dokumenter for å overtale søsteren til å delta i intervjuet.

Bashir blir også anklaget for å ha betalt ansatte rundt Diana til å spionere på henne. Han var en lite kjent journalist på den tiden han intervjuet Diana, men har siden hatt en suksessrik karriere.

Høyesterettsdommer utnevnt

I intervjuet sa Diana blant annet at det var tre personer i ekteskapet: henne selv, prins Charles og hans elsker Camilla Parker Bowles. Hun avslørte også at hun selv hadde vært utro.

Diana døde i en bilulykke i Paris i 1997, året etter hun ble skilt fra den britiske prinsen. Prins Charles og Parker-Bowles ble senere gift.

BBC har utnevnt tidligere høyesterettsdommer John Dyson til å lede undersøkelsen.

– Dette er en viktig etterforskning som jeg skal starte på umiddelbart. Jeg skal sørge for at den blir både grundig og rettferdig, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer