BBC: Russland har utnevnt ny leder for krigen i Ukraina

Russland røsker opp i den militære ledelsen i Ukraina-krigen og skal ha utnevnt en «krigshelt» med tung erfaring fra krigen i Syria til å lede invasjonen.

En ukrainsk soldat står på en ødelagt ukrainsk stridsvogn i Tsjernihiv-regionen i Ukraina. Foto: Evgenij Maloletka / AP / NTB
En ukrainsk soldat står på en ødelagt ukrainsk stridsvogn i Tsjernihiv-regionen i Ukraina. Foto: Evgenij Maloletka / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Fra nå av skal den russiske krigføringen i Ukraina ledes av general Aleksandr Dvornikov, kommandøren for Russlands sørlige militærdistrikt, rapporterer BBC lørdag.

Han har omfattende erfaring fra russiske kampoperasjoner i Syria og skal ifølge en vestlig kilde sørge for å bedre koordinering av den russiske krigføringen.

Den 60 år gamle generalen er tidligere blitt tildelt Russlands fremste æresmedalje. Han har også en rekke militære utmerkelser og har jobbet i militæret helt siden Sovjet-tiden.

Ifølge sjefen for Ukrainas militære etterretningstjeneste, Krylo Budanov, blir Dvornikov utpekt som leder samtidig som de russiske styrkene er i ferd med å omgruppere for å gjennomføre en ny offensiv mot Ukrainas nest største by Kharkiv, som ligger i øst.

– Planen er først og fremst å avansere mot Kharkiv. Deres plan er å innta Mariupol og deretter å forsøke å rykke fram mot Kyiv, sier Budanov.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer