BBC: Chelsea trekker seg fra superligaen

Chelsea har besluttet å trekke seg fra den nye superligaen i fotball, ifølge britiske medier. BBC var først ute med nyheten.

Chelsea-tilhengere demonstrerer utenfor Stamford Bridge i protest mot klubbens deltakelse i Super League. Foto: Matt Dunham, AP / NTB
Chelsea-tilhengere demonstrerer utenfor Stamford Bridge i protest mot klubbens deltakelse i Super League. Foto: Matt Dunham, AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ennå ikke offisielt bekreftet, men ifølge BBC og Sky News er klubben i ferd med å forberede dokumentene som skal til for formelt å trekke seg.

Nyheten kom mens hundrevis av klubbens tilhengere demonstrerte utenfor Stamford Bridge i timene før hjemmekampen mot Brighton i Premier League.

Chelsea er en av de tolv klubbene som har bundet seg til deltakelse i utbryterligaen Super League. Tilhengerne gjorde det veldig klart at de ikke setter pris på det.

Det var kaotiske scener da hundrevis av tilhengere blokkerte gata der spillerbussen skulle komme. Klubblegenden Petr Cech, som nå har en administrativ stilling i klubben, prøvde å overtale dem til å flytte seg og slippe bussen inn.

Tilhengerne møtte opp med hjemmelagde plakater der de ytret sin mening om klubbene som vil bryte ut og danne en superliga. Tilhengerne er ikke i tvil om grunnen. «Super greed» (supergrådighet) sto det på en av dem.

Bønn ble hørt?

Det var ikke bare utenfor Stamford Bridge at Chelsea-tilhengere markerte sin holdning. I en felles uttalelse fra supporterklubbene i Norge, Sverige og Danmark ble klubbeier Roman Abramovitsj oppfordret til å omgjøre beslutningen om å slutte seg til Super League.

– Vi ber deg om å revurdere avgjørelsen mens det fortsatt er tid. Du har gjort oss stolt så mange ganger før. Ved å slutte deg til den nye «superligaen» har du skuffet oss enormt, men ved å bli den første som trekker seg kan du gjøre alt bra igjen, står det.

– Ellers blir vi nødt til å treffe noen veldig vanskelige avgjørelser angående vår framtidige støtte til klubben. Vær så snill å gjør det rette.

Sinne ble jubel

På ett banner utenfor Stamford Bridge sto det «si nei til Super League», på et annet bes Abramovitsj om å «gjøre det rette», mens en plakat beskylder klubbledelsen for «det ultimate svik».

Flere holdt også opp plakater designet som gravstøtter over engelsk fotball, med «R. I. P» (hvil i fred), mens andre krevde at spillere og managere må stå opp mot klubbeiernes superligaplaner.

Sinnet ble til jubel da nyheten om at klubben faktisk trekker seg begynte å bre seg blant de frammøtte.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer