Basketball-legenden Bill Russell er død

NBA- og Boston Celtics-legenden Bill Russell er død, 88 år gammel. Den tidligere basketballspilleren regnes som en av sportens største gjennom tidene.

Basketball-legenden Bill Russell er død, 88 år gammel. Foto: Steven Senne / AP / NTB.
Basketball-legenden Bill Russell er død, 88 år gammel. Foto: Steven Senne / AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Russells familie som opplyser om dødsfallet på Twitter søndag.

– Det er med tungt hjerte vi forteller venner, fans og følgere at Bill sovnet stille inn i dag med kona Jeannine ved sin side, skriver de.

Russell var Celtics' store stjerne da de dominerte ligaen på 1960-tallet og vant NBA-tittelen hele elleve ganger med klubben mellom 1956 og 1969. Russell spilte hele karrieren for Boston-laget og var også trener for dem i flere sesonger.

Han ble kåret til ligaens beste spiller fem ganger og er innlemmet i basketballens Hall of Fame. Prisen for NBA-finalens beste spiller er oppkalt etter ham. Han vant også OL-gull med USA i 1956.

I 2010 ble han tildelt Presidentens frihetsmedalje, en av USAs høyeste sivile utmerkelser, av Barack Obama, for sitt engasjement for borgerrettigheter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer