Barth Eide ute av stortingslista til nominasjonskomiteen i Oslo Ap

Nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti har i sitt forslag til stortingsvalgsliste utelatt stortingsrepresentant Espen Barth Eide.

Stortingsrepresentant og tidligere forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) står ikke på nominasjonskomiteen til Oslo Ap sitt forslag til stortingsliste. Foto: Terje Bendiksby / NTB Oslo 20190128. Tidligere forsvarsministrer Espen Barth Eide under mandagens pen hring i Stortingets kontroll—og konstitusjonskomit om NH90 helikopteret,. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Stortingsrepresentant og tidligere forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) står ikke på nominasjonskomiteen til Oslo Ap sitt forslag til stortingsliste. Foto: Terje Bendiksby / NTB Oslo 20190128. Tidligere forsvarsministrer Espen Barth Eide under mandagens pen hring i Stortingets kontroll—og konstitusjonskomit om NH90 helikopteret,. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Nominasjonskomiteen, som er ledet av Tone Tellevik Dahl, opplyser at den enstemmig ønsket å innstille den tidligere forsvars- og utenriksministeren på 5. plass.

– Espen har gitt komiteen beskjed om at han vil takke nei til den plassen. Derfor har komiteen innstilt på tre kvinner og to menn på det antall plasser vi i dag har på Stortinget, heter det i en pressemelding fra nominasjonskomiteen.

Støre på topp

Forslaget til stortingsvalgliste sendes nå ut på høring til partilagene og AUF, som har frist til 16. november med å gi tilbakemelding.

Partileder og statsministerkandidat Jonas Gahr Støre fra Vestre Aker topper listen. Deretter kommer Zaineb Al-Samarai fra Nordstrand på andreplass. Hun representerer Aps største og mektigste lokallag, Oslo Arbeidersamfunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer