Barneskoleelev innlagt med hjernehinnebetennelse

En barneskoleelev fra Strand kommune ble torsdag innlagt på Stavanger universitetssjukehus (SUS) med hjernehinnebetennelse.

En barneskoleelev fra Strand er lagt inn på Stavanger Universitetssjukehus med hjernehinnebetennelse. Foto: Carina Johansen / NTB
En barneskoleelev fra Strand er lagt inn på Stavanger Universitetssjukehus med hjernehinnebetennelse. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det skriver Stavanger Aftenblad.

Nærkontakter av barnet har fått forebyggende behandling med antibiotika, opplyser kommuneoverlege Rosie Lund.

Lokalbefolkningen bør være oppmerksom på nyoppståtte symptomer på smitte, blant annet feber, rask forverring av allmenntilstand, hodepine, brekninger eller nakkestivhet.

– Det er forståelig at mange blir engstelig når slik sykdom oppstå, men det er viktig å presisere at det er ytterst sjeldent at et enkelt tilfelle blir til et utbrudd, og at kommuneoverlege følger med på situasjon og er forberedt for å sette i gang riktig tiltak, sier Lund.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer