Barnehageansatt erkjenner overgrep mens saken var på vent hos Kripos

En tidligere barnehageassistent erkjenner å ha begått nye seksuelle overgrep mens Kripos hadde tips om at han satt på overgrepsmateriale.

Publisert

Mannen i 40-årene ble pågrepet i starten av desember i fjor, siktet og senere tiltalt for seksuelle overgrep både mot egne barn og barn i barnehagen i Sandnes hvor han jobbet i mange år.

Politiet gikk til aksjon to dager etter at de hadde mottatt tips om mannen fra Kripos, som i slutten av juli i fjor fikk tips fra USA om at mannen hadde hatt befatning med overgrepsmateriale på nettet.

Fire måneder

Nå opplyser statsadvokat Nina Grande til Stavanger Aftenblad at mannen har erkjent å ha begått overgrep i de fire månedene saken lå hos Kripos.

– Han har forklart seg om overgrep mot egne barn i den perioden. Det kan ha skjedd flere ganger. Vi kan ikke utelukke at det også har skjedd overgrep mot barn i barnehagen da, sier Grande.

Kripos beklager at saken ble liggende såpass lenge hos dem.

– Dette er svært uheldig, sier politioverbetjent Helge Haugland, avsnittsleder ved seksjon for bekjempelse av internettrelaterte overgrep i Kripos, til avisen.

Kø av overgrepssaker

Den nasjonale enheten for bekjempelse av organisert og annen alvorlig kriminalitet har lenge hatt utfordringer med å håndtere alle tipsene om internettrelaterte overgrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer