Barn innlagt med E.coli

Et barn har fått påvist den sykdomsfremkallende E. coli-varianten EHEC og er lagt inn på St. Olavs hospital i Trondheim.

Et barn er lagt inn på St. Olavs hospital i Trondheim med den sykdomsfremkallende E. coli-varianten EHEC. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Et barn er lagt inn på St. Olavs hospital i Trondheim med den sykdomsfremkallende E. coli-varianten EHEC. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Barnet går i Læringsverkstedet Hammersborg barnehage på Byåsen, skriver Adresseavisen.

Barnehagen skriver i et brev til foreldre og foresatte søndag kveld at de anbefaler at barn og ansatte i barnehagen som har eller har hatt diaré eller løs avføring de siste 14 dager, tar en avføringsprøve hos fastlegen. De skal også være hjemme til det er kommet svar på prøven, står det i brevet.

Man bes også om å kontakte lege dersom barn eller andre som er tilknyttet barnehagen, utvikler symptomer på mage-/tarmsykdom eller mer alvorlig sykdom med tiltakende svekket allmenntilstand, utmattethet, blekhet, nedsatt urinmengde eller påvirket bevissthet.

I fjor høst var det et større utbrudd av E. coli i Norge. 24 personer fikk påvist E. coli-smitte, 15 av dem i Trøndelag. Ni var barn som utviklet den alvorlige komplikasjonen hemolytisk uremisk sykdom (HUS), som kan føre til akutt nyreskade.

– Dette er en alvorlig situasjon, og mange små barn har blitt svært syke. Dette er det største E. coli-utbruddet vi har hatt i Norge, sa seksjonsleder Susanne Hyllestad i Folkehelseinstituttet (FHI) i oktober.