Barn i togsporet: - Nå roper vi varsku for å unngå tragedier

I årets første måneder har Bane Nor registrert 45 hendelser med barn i togsporet. Det er en dobling fra samme periode i fjor.

Bane Nor har utviklet en nettside, Banorama, for å gi barn og unge kunnskap om hvordan trygt å forholde seg til togtrafikk. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Bane Nor har utviklet en nettside, Banorama, for å gi barn og unge kunnskap om hvordan trygt å forholde seg til togtrafikk. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Ved enkelte av tilfellene, som er registrert fra 1. januar til 10. mai i år, har togfører måttet bruke nødbremsen eller kraftig redusere hastigheten, opplyser Bane Nor i en pressemelding.

I samme tidsrom i 2020 ble det registrert 21 lignende hendelser. Økningen er størst på Nordlandsbanen, Østfoldbanen og Dovrebanen.

– Det er ikke store tall, men vi er bekymret over den markante økningen. Nå roper vi varsku for å unngå tragedier der tog kjører på barn som leker i sporet, sier prosjektleder Pål Buset for Bane NORs holdningsskapende program.

Bane Nor har utviklet en nettside, Banorama.no, for å gi barn og unge nødvendig kunnskap.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer