- Barn i Norge beveger seg for lite

Foreldre bekymrer seg over at barna er for inaktive, og de ønsker mer fysisk aktivitet i skolen, viser en fersk undersøkelse.

Ni av ti foreldre vil ha mer fysisk aktivitet i skolen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
Ni av ti foreldre vil ha mer fysisk aktivitet i skolen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

På oppdrag fra Nasjonalforeningen for folkehelsen har Opinion spurt foreldre om deres syn på barns aktivitet og skjermbruk.

Ni av ti foreldre ønsker at det skal være daglig fysisk aktivitet i skolen.

– Som helseorganisasjon deler vi foreldrenes bekymring. Barn i Norge beveger seg for lite. Aktivitetsnivået faller fra seksårsalderen, og de større sitter stille mesteparten av tiden de er våkne, sier generalsekretær Mina Gerhardsen i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

– Barn i Norge beveger seg for lite, sier generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Mina Gerhardsen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
– Barn i Norge beveger seg for lite, sier generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Mina Gerhardsen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

Videre viser undersøkelsen at nesten sju av ti foreldre er bekymret for at barna sitter mye foran skjerm. Det er ingen signifikante forskjeller mellom fedre og mødre eller alder på foreldrene. De er alle ganske samstemte om at de er bekymret på grunn av mye skjermtid.

– Dette går utover både helse og motoriske ferdigheter, sier Gerhardsen.

Opinions undersøkelse er landsrepresentativ, og 500 intervjuer er tatt med foreldre som har svart for 713 barn.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer