Barn havnet i sjøen - bevisstløs mann til sykehus

En bevisstløs person har blitt fraktet med luftambulanse til Haukeland sykehus. Et barn tas hånd om av helsevesenet etter å ha blitt reddet fra sjøen i Karmøy.

En ubevisst person fraktes med luftambulanse til Haukeland sykehus. Et barn tas også hånd om av helsevesenet etter å ha blitt reddet fra sjøen i Karmøy. Foto: Bjørn Inge Vårvik / SkudenesNytt / NTB
En ubevisst person fraktes med luftambulanse til Haukeland sykehus. Et barn tas også hånd om av helsevesenet etter å ha blitt reddet fra sjøen i Karmøy. Foto: Bjørn Inge Vårvik / SkudenesNytt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sørvest politidistrikt meldte først om hendelsen klokka 12.29. En ung gutt skal ha falt i vannet fra en molo utenfor Sandve havn i Karmøy kommune, sier operasjonsleder Brit Randulff ved Sørvest politidistrikt til NTB.

– Gutten hadde befunnet seg på moloen sammen med to andre gutter. Det er uvisst hvordan han havnet i sjøen. De to andre guttene klarte å varsle om hjelp, sier Randulff.

Flere surfere kom til og bidro med redning. Gutten ble tatt i land på et surfebrett, og ble tatt hånd om av ambulansepersonell.

I forbindelse med hendelsen har også en voksen mann blitt fløyet til Haukeland universitetssjukehus med ambulansehelikopter. Mannen var bevisstløs da han ble hentet opp av vannet. Helsetilstanden hans er ikke kjent, sier operasjonslederen.

– Vi vet ikke om det var en av surferne, eller en annen person som har gått i vannet for å hjelpe gutten.

Innsatsleder er fortsatt på stedet med redningsmannskaper, både fra etatene og sivile. Legevakten er varslet om mulig behov for kriseteam. Surferne som deltok i redningsaksjonen blir fulgt opp av helsepersonell.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer