Barn døde etter drapet på gravid kvinne

Barnet til den 37 år gamle danske kvinnen som ble drept i Holbæk torsdag har dødd på sykehus, ifølge dansk politi.

Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Livet hans sto ikke til å redde, skriver Midt- og Vestsjællands politi i en pressemelding.

Det var torsdag kveld forrige uke at den 37 år gamle kvinnen ble drept utenfor et omsorgssenter i Holbæk etter at hun var ferdig på jobb. Hun hadde akkurat satt seg inn i bilen sin da hun ble angrepet og drept med flere knivstikk både i beina, armer og kroppen. Hun fikk også halsen skåret over, ifølge siktelsen, gjengitt av danske TV 2.

Kvinnen var gravid i sjuende måned da hun ble drept, og barnet overlevde altså fram til i dag.

Politiet mener en 33 år gammel kvinne oppfordret en mann på 24 år til å drepe den gravide kvinnen i Holbæk torsdag i forrige uke. De tre skal være i slekt.

Både kvinnen og mannen er pågrepet og siktet for drap. 33-åringen ble pågrepet tirsdag morgen, mens 24-åringen ble pågrepet mandag. Begge ble tirsdag fremstilt for varetektsfengsling i Holbæk, og en kjennelse er ventet senere på dagen.

– Det var et særdeles brutalt og målbevisst angrep som tok livet av en 37 år gammel gravid sykehjemsansatt, sa aktor Rune Rydik fra Midt- og Vestsjællands politi under rettsmøtet. Politiet mener at drapet ble planlagt på det sosiale mediet WhatsApp.

Både den drepte og de to siktede er afghanske statsborgere med bosted i Danmark, og politiet har sagt at alle tre er i slekt med hverandre. Politiet har foreløpig ikke kunnet avdekke motivet for drapet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer