Bare russerne stilte - 73 forfall

Bare de 13 russiske utøverne var med i fredagens kvalifisering til helgens to verdenscuprenn i skicross i Soletsjnaja Dolina i Russland.

OL-vinner Sandra Näslund var en av 73 utøvere som meldte forfall til fredagens skicrosskvalifisering i Russland. Bare russere kom til start. Foto: Gregory Bull, AP / NTB
OL-vinner Sandra Näslund var en av 73 utøvere som meldte forfall til fredagens skicrosskvalifisering i Russland. Bare russere kom til start. Foto: Gregory Bull, AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det var 61 påmeldte utøvere for menn og 24 for kvinner, men alle de 73 utlendingene har trukket seg etter krigsutbruddet i Ukraina.

Sveriges skiforbund opplyste torsdag at deres seks utøvere, som allerede var på plass i Russland, ikke ville delta i helgens renn. Forbundet var i dialog med svenske myndigheter for å få utøverne trygt hjem, blant dem OL-mester Sandra Näslund.

Det ble avholdt tidskvalifisering til begge helgens renn, med seks russiske utøvere i klassen for menn og sju i kvinneklassen, med Igor Omelin som vinner av begge mennenes kvalifisering og Jekaterina Maltseva av begge kvinnenes.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer