Barcelona-topp om økonomikrisen: - Ute av intensiven, men fortsatt på sykehus

Barcelona kan i kveld vinne La Liga for første gang på fire år, men suksessen løser ikke klubbens utfordringer utenfor banen. Et tøft overgangsvindu er i vente.

Robert Lewandowski (nummer to fra høyre) feirer med lagkamerater etter å ha gjort mål for Barcelona mot Betis nylig. Foto: Joan Monfort / AP / NTB
Robert Lewandowski (nummer to fra høyre) feirer med lagkamerater etter å ha gjort mål for Barcelona mot Betis nylig. Foto: Joan Monfort / AP / NTB Vis mer
Publisert

Med seier i byderbyet mot Espanyol er Barcelona sikret seriemesterskapet. Det vil være klubbens første uten Lionel Messi i troppen siden 1999.

Sportslig har katalanerne hatt stor framgang det siste året, men de økonomiske problemene er ikke borte.

– Vi er ute av intensiven, men fortsatt på sykehus. Hvis vi vil hente inn en ny spiller, må vi selge en for samme beløp, sa Barcelonas økonomiske visepresident Eduard Romeu til Catalunya Ràdio tidligere i uken.

Barcelona står i sommer overfor en stor ryddejobb. Det blir rapportert at klubben må kutte lønnsbudsjettet med 200 millioner euro (2,3 milliarder kroner).

Slår ikke spareplanen til, er La Liga ventet å gripe inn og pålegge Barcelona den såkalte 40-prosentregelen. Det vil i praksis si at klubben må tjene 100 millioner for å bruke 40 millioner.

Ikke siden Margaret Berger sang Norge inn til en 4. plass i Malmø har Norge gjort det bedre i Eurovision. Norges deltaker Alessandra Mele fikk mye drahjelp fra folkestemmene i år. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Det var ligaens økonomiregler som gjorde det umulig for Barcelona å forlenge kontrakten med Messi etter 2020/21-sesongen. Argentineren måtte forlate klubben og sluttet seg til Paris Saint-Germain.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer