BankID bytter leverandør – varsler nedetid

BankID skal bytte driftsleverandør. Dermed må alle brukere regne med noe nedetid og ustabilitet.

Illustrasjonsfoto: BankID-appen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Illustrasjonsfoto: BankID-appen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag starter flyttingen av BankID-tjenestene fra Nets til den nye driftsleverandøren DXC. Denne overgangen vil føre til noe nedetid, opplyser selskapet i en pressemelding.

Overgangen til ny leverandør skal ikke påvirke brukerne i stor grad, men i en slik flytteprosess kan uforutsette ting skje, sier produktansvarlig for BankID Ole Petter Aasen.

– Vi har god kontroll på alle steg, og vi har øvd godt på flytteprosessen sammen med bankene og leverandørene. Selv om vi ikke forventer komplikasjoner, har vi valgt å varsle alle BankID-brukerne om at det kan bli noe redusert tilgjengelighet de neste dagene.

BankID vil være utilgjengelig mellom midnatt og klokken åtte om morgenen på torsdag.

Aasen ber folk være ekstra oppmerksomme på svindelforsøk nå som det pågår endringer i BankID.

– Det er viktig å understreke at verken BankID, Vipps, banker eller andre seriøse aktører vil be deg oppgi innloggingsdetaljer på telefon, SMS eller epost. Vær også skeptisk til å følge lenker du mottar i slike kanaler. Er du i tvil om henvendelsen er ekte, eller mistenker at noe er svindel, ta kontakt med banken din, sier Aasen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer