Bankansatt (23) drepte fire i Louisville

En 23-åring drepte fire personer og såret ni da han åpnet ild med gevær i banken der han selv jobbet i Louisville i Kentucky, ifølge amerikansk politi.

Politiet utenfor banken der en mann åpnet ild i sentrum av Louisville mandag. Foto: Reid Cornell via AP / NTB
Politiet utenfor banken der en mann åpnet ild i sentrum av Louisville mandag. Foto: Reid Cornell via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den antatte gjerningsmannen strømmet angrepet direkte på internett før han selv ble skutt og drept av politiet, opplyser politiet i Louisville mandag ettermiddag.

Skytingen er den 15. masseskytingen i USA hittil i år. Den skjer bare to uker etter at en tidligere elev drepte tre barn og tre lærere på en barneskole i Nashville i Tennessee, rundt 260 kilometer sør for Louisville.

Louisville-politiet og ATF-agenter utenfor Old National Bank, som ble åsted for USAs 15. masseskyting hittil i år. Foto: Timothy D. Easley / AP / NTB
Louisville-politiet og ATF-agenter utenfor Old National Bank, som ble åsted for USAs 15. masseskyting hittil i år. Foto: Timothy D. Easley / AP / NTB Vis mer

Blant de drepte i mandagens skyting var en nær venn av Kentuckys guvernør, ifølge guvernøren selv.

– La oss være tydelig på hva dette var. Det var en ondskapsfull, målrettet voldshandling, sier Louisvilles ordfører Craig Greenberg.

Da politiet ankom åstedet i sentrum av byen mandag morgen, pågikk skytingen inne i bankbygningen fortsatt.

Politibiler fotografert nær åstedet for skytingen i Louisville i den amerikanske delstaten Kentucky mandag. Foto: Reid Cornell via AP / NTB
Politibiler fotografert nær åstedet for skytingen i Louisville i den amerikanske delstaten Kentucky mandag. Foto: Reid Cornell via AP / NTB Vis mer

Kritisk tilstand

– Den mistenkte skjøt mot politibetjentene. Vi besvarte ilden og stoppet trusselen, sier byens politimester Jacquelyn Gwinn-Villarroel.

Minst ni personer ble såret i skytingen, blant dem to politibetjenter. Tilstanden er kritisk for to ofre, blant dem en av politibetjentene. Minst tre andre er utskrevet fra sykehus.

Politimesteren identifiserte den mistenkte som Connor Sturgeon. 23-åringen ble fulltidsansatt i Old National Bank i fjor og har ikke tidligere hatt noen kontakt med Louisville-politiet.

Motivet er foreløpig ikke kjent.

Politiet i den amerikanske byen sier at de var på åstedet få minutter etter at de først fikk melding om hendelsen ved Old National Bank.

Det går galt når den russiske Youtuberen og propagandisten Alexey Smirnov skal teste det svenskproduserte våpenet. Video: Telegram @TheWarshal / Youtube @AiirSource. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Rundt 45 minutter etter at Louisville-politiet meldte om en pågående situasjon med en «aktiv angriper», opplyste de at situasjonen var avklart.

Guvernør berørt

FBI-agenter rykket også ut i forbindelse med skytingen i delstaten Kentucky.

Åstedet ligger i en bygning på East Main Street, ikke langt fra baseballstadionet Louisville Slugger Field og Waterfront Park.

– Dette er fryktelig, sier Kentucky-guvernør Andy Beshear, som forteller at han mistet en av sine nærmeste venner i skytingen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer