Bane Nor: Normal trafikk gjenopptas på Oslo

Etter forsinkelser og innstillinger i togtrafikken ved Oslo S torsdag morgen gjenopptas trafikken som normalt. Årsaken til jordfeilen er ikke funnet.

Slik så det ut på tavla på Oslo S onsdag. Ny jordfeil skapte innstillinger og forsinkelser. Feilen kommer og går og skapte problemer også torsdag morgen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Slik så det ut på tavla på Oslo S onsdag. Ny jordfeil skapte innstillinger og forsinkelser. Feilen kommer og går og skapte problemer også torsdag morgen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har gjort tiltak gjennom natta og gjenopptar nå normal trafikk på Oslo S. Med unntak av de planlagte innstillingene er trafikken nå i rute. Men vi har ikke funnet feilen, så derfor er det for tidlig å si om den vil komme tilbake, sier pressevakt Øystein Stavdal Paulsen i Bane Nor til NTB.

Jordingsfeilen på Oslo S kommer og går, og Paulsen sier det gjør feilsøkingen er svært krevende.

– Vi jobber med å rette feilen, men vi vet ikke hvor lang tid det vil ta, skrev Bane Nor i en oppdatering i 4.30-tiden natt til torsdag.

Til sammen 15 toglinjer har vært berørt.

– Vi reduserte trafikken, primært rushtidsavganger, for at øvrig trafikk kunne gå tilnærmet normalt, og det gjør den nå, sier Paulsen.

Jordfeilen skapte store problemer for togtrafikken tirsdag, men så ut til å være rettet onsdag ettermiddag. Siden opplyste Bane Nor om at det var på'n igjen, og det ble innstillinger og forsinkelser i togtrafikken også onsdag ettermiddag og kveld.

Det er i hovedsak ekstratogene i rushtiden, Flytogets direkteavganger samt strekningen Spikkestad og Asker til Lillestrøm og Kongsvinger som har fått avganger innstilt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer