Bach: IOC ser på muligheter for å inkludere utøvere fra Russland og Belarus

Den internasjonale olympiske komité (IOC) undersøker måter å inkludere utøvere fra Russland og Belarus til internasjonale konkurranser og OL i Paris 2024.

Thomas Bach fortalte at IOC ser på muligheter for å inkludere russiske og belarusiske utøvere igjen. Foto: Denis Balibouse / AP NTB.
Thomas Bach fortalte at IOC ser på muligheter for å inkludere russiske og belarusiske utøvere igjen. Foto: Denis Balibouse / AP NTB. Vis mer
Publisert

– Vi må utforske måter å overvinne dette dilemmaet på, og være tro mot vårt oppdrag. Sanksjonene forblir på plass, men vi trenger fortsatt beskyttelse av integriteten til internasjonale arrangementer. Dette er situasjonen vi må overvinne. Internasjonal konkurranse må være rettferdig og for alle, sa IOC-president Thomas Bach, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Bach fortalte på en pressekonferanse at saken ble diskutert grundig av hovedstyret i løpet av tre dagene med møter som ble avsluttet onsdag.

Samtalene mellom IOC, idrettsutøverrepresentanter, Det internasjonale idrettsforbundet (IFs) og Nasjonale olympiske komiteer (NOC) skal fortsette på et olympisk toppmøte som er planlagt fra fredag og i dagene utover.

Bach siterte FNs generalforsamlingspresident Csaba Körösi som forrige uke sa at det var «mer lovende hvis nasjoner konkurrerer på idrettsbaner i stedet for på slagmarker.»

Russiske og belarusiske idrettsutøvere har vært utestengt i de fleste internasjonale idrettsforbund siden invasjonen av Ukraina i februar.

(©NTB)

Mer om