Babyen som døde i Trøndelag hadde flere skader

Barnet som døde i Trøndelag før jul, hadde indre skader som er anslått til å være maksimalt én uke gamle.

Barnet som døde ved St. Olavs hospital I Trondheim 10. desember, hadde flere skader, går det fram av kjennelsen fra det første fengslingsmøtet med det siktede ekteparet i saken. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Barnet som døde ved St. Olavs hospital I Trondheim 10. desember, hadde flere skader, går det fram av kjennelsen fra det første fengslingsmøtet med det siktede ekteparet i saken. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

På forespørsel fra Adresseavisen har Inntrøndelag tingrett opphevet referatforbudet for den første fengslingskjennelsen mot ekteparet fra Nord-Trøndelag. Paret er siktet for grov familievold etter at barnet de hadde omsorg for ble innlagt 4. desember i fjor. Da spedbarnet døde seks dager senere av skadene ble paret fengslet i Inntrøndelag tingrett.

– De ferske skadene er anslått til å ikke være eldre enn én uke gamle, mens de eldre skadene anslås å være eldre enn tre uker gamle, står det i kjennelsen fra Inntrøndelag tingrett, skriver avisa.

Barnet var plassert av barnevernet hos det nå siktede paret. Begge nekter straffskyld. Lille julaften ble paret løslatt fra varetekt.

Det er tidligere blitt kjent at kvinnen har forklart at hun var ute fra boligen en times tid den 4. desember, og at barnet var blitt dårlig mens hun var ute. Da hun kom tilbake ringte hun legevakten fordi hun var urolig over barnets pust og hudfarge. Mens hun var ute var det ektemannen som var hjemme med barnet paret.

– Siktede har hatt fornærmede under sin omsorg i den tiden skadene antas å være påført fornærmede, står det i kjennelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer