Den seks uker gamle guttebabyen ble lagt i kunstig koma på intensivavdelingen, etter at han fikk morfin istedenfor antibiotika. Han overlevde feilbehandlingen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Den seks uker gamle guttebabyen ble lagt i kunstig koma på intensivavdelingen, etter at han fikk morfin istedenfor antibiotika. Han overlevde feilbehandlingen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Baby fikk overdose med morfin på sykehus

En baby som var lagt inn med urinveisinfeksjon på Stavanger universitetssjukehus i sommer, fikk morfin istedenfor antibiotika.

Publisert

Den seks uker gamle guttebabyen ble lagt i kunstig koma på intensivavdelingen, men overlevde feilbehandlingen. Sykehuset anmeldte selv episoden til politiet, og moren har gitt forklaring til både Statens helsetilsyn, HMS-avdelingen ved sykehuset og til politiet, skriver Stavanger Aftenblad.

Sykehuset har frist til 1. oktober med å gi sin rapport om hvordan hendelsen håndteres og hvilke tiltak som iverksettes for å redusere risikoen for gjentakelser, skriver fagsjef Bjørn Øglænd i en epost til avisen. Helsetilsynet vil deretter beslutte videre tilsynsmessige skritt.

– Dette er en sak vi tar på største alvor. Da hendelsen skjedde i slutten av juni, sendte vi umiddelbart en melding til Statens helsetilsyn i tråd med retningslinjene våre. Vi valgte også å anmelde saken til politiet. Vår høyeste prioritet har vært, og er, å ivareta og følge opp de berørte på en best mulig måte. Det har vært viktig for Helse Stavanger å få kartlagt hendelsen. Status nå er at saken fortsatt er under etterforskning hos politiet og til behandling hos Helsetilsynet, skriver kommunikasjonsdirektør Helga Strand ved Stavanger universitetssjukehus i en epost til avisen.

Guttens foreldre sier de forteller om episoden i håp om at sykehuset endrer sine rutiner.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.