Ba publikum foreslå navnet på milliardskipet - det gikk absolutt ikke etter planen

Nå kan 124.109 personer bli veldig skuffet.

Da "The Natural Environment Research Council" (NERC) skulle finne navn til det nye forskningskipet som skulle seile de polare områdene, valgte de å spørre det britsike folket.


Ambisjonen var å skape blest rundt konstruksjonen av skipet, og de ønsket seg et navn som var en hyllest til Storbritannia sjøfartshistorie. Det gikk dog ikke helt som planlagt.

Vinneren ble selvsagt "RSS Boaty McBoatface"


Da avstemmingen ble avsluttet i går hadde hele 124 109 mennesker stemt frem "RSS Boaty McBoatface" som det mest populære navnealternativet til det britiske forskningskipet.

Skipet som har en prislapp på 200 millioner britiske pund er forventet å være ferdig bygget og klar til bruk i 2019.

Det kontroversielle, dog morsomme navneforslaget kom fra den tidligere radioverten James Hand. Han har i ettertid har beklaget alt oppstyret rundt navnet, men fremholder at det er et "genialt navn", skriver Time Magazine.

Navnekluss og mer kontrovers


"The Natural Environment Research Council" (NERC) sier at det endelige navnevalget blir bestemt av professor og administrerende direktør, Duncan Wingham, i løpet av de nærmeste dagene.

Ifølge The Guardian har flere PR-eksperter rådet Wingham til å velge det mest populære navnet, rett og slett fordi det kan bidra til å holde på interessen som har blitt skapt de siste månedene.

Det kan dog se ut som valget ikke vil falle på "Boaty McBoatface". The Independet skriver at den britiske vitenskapsministeren, Jo Johnson, ønsker et navn med litt mer vitenskapelig tyngde.

En talsperson fra vitenskapsministerens kontor sa at Johnson ønsker et navn "som passer oppdragene, og de vitenskaplige prosjektene båten skal brukes til".

Reaksjonene på Twitter lot ikke vente på seg: