Axios: Israel foreslår to måneders våpenhvile

Israel har gitt Hamas et forslag om å stoppe kamphandlingene i Gaza i opptil to måneder mot at Hamas løslater alle de gjenværende gislene.

Foto: AFP
Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forslaget har blitt lagt fram via egyptiske og qatarske meklere, sier to israelske tjenestepersoner ifølge nettstedet Axios.

110 av de over 240 menneskene som ble tatt til fange 7. oktober, ble løslatt i en fangeutveksling i slutten av november i fjor. Likevel er det fortsatt rundt 132 gisler som ikke er gjort rede for.

Ifølge Axios venter Israel fortsatt på svar fra Hamas, men tjenestepersonene sier at de er optimistiske om å gjøre fremgang i samtaler de kommende dagene.

Den foreslåtte avtalen innebærer at alle de gjenværende gislene som er i live, returneres. I tillegg skal levningene av døde gisler også bringes tilbake til Israel.

Overleveringen av gislene er foreslått å skje puljevis. I første pulje skal kvinner, menn over 60 og gisler i kritisk tilstand returneres, etterfulgt av flere puljer bestående av kvinnelige soldater, sivile menn under 60 og så mannlige soldater.

Likene av de døde gislene er sist i rekken.

Mer om